Yritys

Suomipesis Oy valmistaa, kehittää, maahantuo ja myy erilaisia pesäpallotuotteita ja -tarvikkeita. Tuotteemme ovat Pesäpalloliiton hyväksymiä virallisia pelivälineitä. Valmistamme ja myymme myös Suomen Kaukalopalloliiton hyväksymät viralliset kaukalopallot.

Meillä on vuosikymmenien kokemus kyseisten tuotteiden kehitystyöstä. Olemme olleet läheisessä yhteistyössä lajiliittojen eli Pesäpalloliiton ja Kaukalopalloliiton, lisäksi myös Jyväskylän Yliopiston (KIHU) kanssa varmistaaksemme lajien aktiiviurheilijoille ja harrastajille ensiluokkaiset suoritusvälineet.

Historia 

Suomipesis Oy perustettiin vuonna 2013 jatkamaan edeltäjänsä Lakaveka Oy:n pesäpallovälinetuotantoa. Yrityksen historia ulottuu aina vuoteen 1989, kun pesäpallotehdas Lakaveka perustettiin. Tuotanto on ollut voimissaan jo 35 vuotta.

Vuonna 2013 yrityskaupan myötä yrityksen nimi muuttui Suomipesis Oy:ksi. Suomipesiksen uudet osakkaat ottivat tavoitteeksi kasvattaa Suomipesiksestä merkittävän välinevalmistajan ja aloittivat valmistamaan ja kehittämään muitakin pesäpallovälineitä virallisten pallojen lisäksi

2020 -luvulle tultaessa Suomipesis on kehittänyt ja laajentanut toimintansa huomattavasti. Yritys valmistaa virallisten pesäpallojen lisäksi räpylöitä, mailoja ja monia muita pesäpallovälineitä. Usean vuoden kehitystyön jälkeen Suomipesis alkoi valmistaa syksyllä 2019 uuden sukupolven kotimaisia pesäpallomailoja (Kupperi ja Suomari), jotka ovat nyt saatavilla. Tästä on hyvä jatkaa!